Verhuis Speelpleinwerking

SPEELPLEINWERKING – Wijzigingen naar aanleiding van bouwwerken - UPDATE

De speelpleinwerking op Begijnenborre staat zo goed als elke vakantie garant voor plezier en amusement voor kinderen en animatoren. Deze zomer was echter de laatste keer dat we speelplein organiseerden in de alom bekende gebouwen van Begijnenborre. Op de locatie komt namelijk een heuse nieuwbouw die een integratie zal zijn van zowel de speelpleinwerking als van de kleuterschoolwerking. De werken zullen ongeveer twee jaar duren. Daarom verhuizen we grotendeels met onze werking naar jeugdcentrum Castelhof.

Vanaf de krokusvakantie 2019 zal er weer elke vakantieperiode speelpleinwerking zijn (behalve tijdens de kerstvakantie). Tijdens de periode van de nieuwbouwwerken op Begijnenborre zal de speelpleinwerking op twee locaties doorgaan. Zoals eerder aangegeven zal het grootste deel van de werking plaats vinden in jeugdcentrum Castelhof.  Gezien deze locatie beperkt is naar mogelijkheden, zakken we voor die leeftijd naar een inschrijvingscapaciteit van 80 kinderen per dag, en dit voor kinderen tussen de 6 en de 14 jaar. We blijven echter ook actief op Begijnenborre. Tijdens de werken, zal de kleuterwerking, voor kinderen tussen de 3 en de 5 jaar, gegarandeerd blijven in de reftergebouwen van speelplein Begijnenborre die we kennen. Gezien de locatie ook beperkt is in haar mogelijkheden, kunnen er per dag maximaal 40 kinderen inschrijven. Beide locaties zullen een kwalitatieve werking inhouden met dezelfde uren en hetzelfde huishoudelijk reglement. Het enige wat tijdelijk zal wijzigen, zijn de groepen. Vanaf dat de nieuwbouw klaar is om een speelpleinwerking in te organiseren, brengen we alles terug naar de capaciteit die we gewoon zijn.

We nemen deze maatregelen om de kwaliteit van onze speelpleinwerking te garanderen. We blijven ook beroep doen op enthousiaste animatoren. Zij kunnen zich steeds kandidaat stellen via de openstaande vacatures per vakantie op www.JinD.be. Zodat we er samen met de kinderen elke vakantie opnieuw een ferme lap op kunnen geven!